tiistai 15. heinäkuuta 2014

Tärkeintä endometrioosin hoidossa: Maksan toiminta

Maksa vastaa ylimääräisen/"käytetyn" estrogeenin poistamisesta elimistöstä. Jos maksa ei pysty tekemään tätä tehtäväänsä kunnolla estrogeenin määrä elimistössä lisääntyy. Siksi endometrioosissa on ensiarvoisen tärkeää että maksa toimii hyvin. Tämän vuoksi tavallisiin endon hoitokeinoihin turvautuvat joutuvat usein huomaamaan että sairaus vain pahenee, koska kaikki lääkkeet rasittavat maksaa huomattavasti.


Erään tutkimuksen mukaan mitä enemmän nainen juo alkoholia sitä todennäköisemmin hänellä on endometrioosi. Tämä on täysin järkeenkäyvää sillä alkoholi tunnetusti rasittaa maksaa ja sillä on lisäksi estrogeeninen vaikutus elimistössä. Pahinta alkoholia mitä endon kannalta voi juoda on kalja, sillä sen sisältämällä humalalla on lisäksi estrogeenivaikutus.

Tyypilliset endometrioosin "hoito"keinot eli e-pillerit ja kipulääkkeet vain pahentavat tätä sairautta pitkässä juoksussa. Sekä särkylääkkeet että ehkäisypillerit ovat pahasta maksan toiminnalle. Ja e-pillerit sisältävät estrogeeniä, joka ruokkii endoa.

Maksan toimintaa tehostavia luontaistuotteita/ravintolisiä ja ruokia ovat esimerkiksi

maarianohdake, voikukanjuuriglutationi, b-vitamiinit, retiisi

Itse olen käyttänyt näitä kaikkia ja eniten olen saanut apua glutationista sekä hyvästä b-vitamiiniyhdistelmästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti