maanantai 4. elokuuta 2014

Onko NAC uusi lupaava endometrioosilääke?

NAC pienentää tutkitusti endopesäkkeitä ja auttaa elimistöä muodostamaan glutationia joka on kenties voimakkain olemassa oleva antioksidantti. Glutationi vähentää tulehdusta elimistössä. Ja tulehdushan on yksi suurimmista oireiden aiheuttajista endometrioosissa, ellei suurin. Eräässä tutkimuksessa todettiin että vain osalla suolisto-oireisista endometrioosipotilaista oli endopesäkkeitä suoliston alueella, suurimmalla osalla suolisto-oireiden syynä oli endon aiheuttama tulehdus.

Glutationi myös edistää maksan toimintaa, mikä on kenties tärkeintä endon hoidossa. Hyvin toimiva maksa poistaa tehokkaasti ylimääräistä estrogeeniä elimistöstä. Glutationi edistää myös ympäristömyrkkyjen poistumista elimistöstä. Monet ympäristömyrkyt ja hormonihäiritsijät pahentavat/aiheuttavat endoa. Itselläni glutationi lievittää tehokkaasti endokipuja.

NACin käytöstä endometrioosilääkkeenä on tehty jopa patenttihakemus.

4 kommenttia:

  1. Oletko tilannut tuota NACia vai suoraan tuota Glutatioinia tuolta iHerbistä?

    VastaaPoista
  2. Glutationia olen tilannut, NAC on vielä kokeilematta.

    VastaaPoista
  3. Itse olen joutunut syömään pitkäänkin kipulääkkeitä endon takia ja nyt haluaisin kokeilla jotain luonnonmukaisempaa. Mitä kaikkia lisäravinteita syöt joka päivä endometrioosin vuoksi, ja onko jotakin mitä syöt erityisesti kipuun?

    VastaaPoista
  4. Tällä hetkellä käytän päivittäin vain kalsium d-glukaraattia ja resveratrolia. Kipuun otan glutationia tai kurkumiinia.

    VastaaPoista