torstai 3. lokakuuta 2024

Pahentaako rauta endometrioosia?

Moni endometrioosia sairastava kärsii runsaista vuodoista, ja suuri osa lisääntymisikäisistä naisista kärsii muutenkin raudanpuutteesta. On täysin loogista ja luonnollista että raudasta tulee pulaa kun vuotaa joka kuukausi, vuosikymmenien ajan. Ja moni nainen vielä pahentaa tilannetta olemalla kasvissyöjä tai luovuttamalla verta. Ja miksi naiset ovat enemmistönä em. asioiden tekemisessä? Miesten ne pitäisi hoitaa.

 

Voiko rautakuuri pahentaa endometrioosia?

 

Kyllä voi. Tämä johtuu siitä että rauta pahentaa elimistössä olevaa tulehdusta, ja juuri sitähän endometrioosi on, tulehduksellinen sairaus. Rautaa syödessä kannattaakin olla tarkkana: pahenevatko kivut ja muut oireet.

 


 

Alhaisen ferritiinin väitetään olevan muotisairaus, mutta sitähän se ei ole vaan täysin todellista. Ainahan naisten vaivoja on vähätelty, ja vähätellään yhä.

Yksi räikeä esimerkki tästä on kierukan asennus. Se että naiset pakotetaan siihen ilman kunnon kivunlievitystä tai nukutusta on väkivaltaa. Puhumattakaan siitä että kierukkaa ei välttämättä suostuta ottamaan pois, vaikka se aiheuttaisi esimerkiksi synnytyskipuja 24/7/365.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti